Welkom

Mijn naam is Jack van der Sterren, liefhebber van rotstuinen. Deze pagina is dan ook gewijd aan mijn rotstuin. Onder deze korte introductie kunt u informatie vinden over de open dagen die in mei of juni gepland staan . Mocht u de tuin willen bezoeken, zou ik u willen aanraden om de route te plannen via de routeplanner van de ANWB, zie ook de contact pagina.Open dagen

Dit jaar is er op zaterdag 7 en zondag 8 mei van 10.00 tot 17.00 de gelegenheid tot het bezichtigen van mijn 550m2 grote rotstuin. In deze tuin zijn meer 70 ton verschillende soorten stenen verwerkt, waaronder lava, tuf, maanrots en maaskeien. Er is gebruik gemaakt van een variabele beplanting, het oudste gedeelte van de tuin is ongeveer 25 jaar oud.


In deze 25 jaar zijn steeds aanpassingen en verbeteringen gemaakt. De rozenboog, een overblijfsel van mijn vorige tuin is bemetseld met een halve ton lavastenen, waarop verschillende rotsplanten gedijen. Verder zijn er twee vijvers aangelegd waarvan een met schildpadden.
Tevens zijn er in de tuin zelfgemaakte en natuurstenen troggen te bewonderen, evenals vele kleine coniferen waarvan verschillende in vorm gesnoeid.

Eveneens bevind er zich een 22m2 grote succulenten kas, opgebouwd in rotsformatie, met een verzameling cactussen en vetplanten.
Het fijne van mijn hobby vind ik nog altijd het zaaien en stekken, waaruit tijdens de open dagen dan ook altijd planten te koop worden aangeboden tegen liefhebbers prijzen.Uit de diverse foto's kunt u zich alvast een voorstelling maken. Is uw interesse gewekt, kom dan naar Reuver om de tuin in haar volle schoonheid te bewonderen. U bent van harte welkom. Uit de reacties van bezoekers van de afgelopen jaren is te merken dat zij het zeker de moeite waard vonden.

Data opendag 2016: zaterdag 7 en zondag 8 mei van 10.00 tot 17.00 uur

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om tijdens de open dagen in mei de tuin te komen bezichtigen, kunt u altijd telefonisch een afspraak maken.

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u reageren naar aanleiding van iets op mijn pagina, kijk dan bij de contactinformatie.

Hopelijk zie ik u in mei in mijn rotstuin.

Lokale zender TV Ellef op bezoek tijdens de open dagen van 2016Oostenrijk

Mijn tweede grote passie is het wandelen in de bergen, hieruit is dan ook het idee ontstaan om zelf een rotstuin te gaan maken. Oostenrijk Zwitserland en Italië zijn landen die ik graag bezoek met zijn ontelbare wandel mogelijkheden. Het overnachten in de bergen met een trektocht langs diverse hutten is ook een mogelijkheid die ik zeker kan aanraden. Je treft hier altijd mensen met de zelfde interesses, in de hutten is het altijd gezellig en de bloemen niet te vergeten die ik graag fotografeer. Ook hiervan vind u foto's op de site.Besmet geraakt met het exoten virus

In oktober 2005 zijn we met een reis organisatie een week naar locarno (Zwitserland ) geweest voor een excursie vakantie. als je deze omgeving voor de eerste keer ziet ben je gelijk verkocht. Zo’n mooie exotische planten groei verwacht je hier zo dicht bij niet, het eerste wat opvalt zijn de palmen (Trachi Carpus Fortunei), schitterend mooi. Aan het meer (Lago Magiore) langs de boulevard is een mooi park aangelegd met exotische planten van uit de gehele wereld. Op deze plaats ben ik met het exoten virus besmet geraakt. U zult begrijpen dat hier het idee is geboren om in onze eigen tuin een exotisch gedeelte te creëren. Dit heeft er toe geleid dat ik in mei 2006 de eerste yucca’s heb aangepland. Dit zouden nog niet de laatste zijn, er zullen ook nog palmen volgen. Ik zal proberen de opbouw van het exotisch gedeelte met foto’s weer te geven.